2012. február 25., szombat

Portfolió



EVOLUCIÓ
A szobor egy fű mag csirázásábol indul ki, mely a folyamatot, mint evoluciót szimbolizálja. Az alsó és felső rész közti különbség, mint férfi és nő, föld és ég és ezek kapcsolatábol jelenik meg a szobor felsőfelén a hármas szétosztodás, mely az osztódást, szaporodás és a fejlődés jelképe.


 GENÉZIS
Hasonloan az Evolució cimű szobromhoz, két fő elemnek a kapcsolatábol formálodik, majd az égfele nézve szétoszlik 9 részre. Genézis , vagyis születés, szaporodás, szintén csak ég és föld, férfi és nő kapcsolatábol kiindulva.




 DNS
A DNS cimű szobor 5 egyforma kockábol összeilesztett modulrendszer, mely a dns láncot szimbolizalja. Az élővilág DNS-e mint az élő információ legalabbvetőbb hordoyoja eyt a folyamatot testesiti meg a maga végletekig egyszerű, de végtelenségig tartalomgazdag valóságával. A DNS szobor határozott, éles geometriai formái ennek a dinamikának kontrasztot is kivánnak álitani. A kockák statikus nyugalma és az élő anyag elképzelt pulzálása között a forditott narrativájú jelentés hordozás odaüvissza egzértelmüvé teszi ezt a folyamatot.


ANGYAL
























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése